PASZTET WIEPRZOWY

Kategoria:

Produkt blokowy, drobno rozdrobniony, pieczony.

Składniki: wątroba wieprzowa, bułka tarta (zawiera gluten), sól, susze warzywne, suszone przyprawy, białko sojowe, emulgator: mono-idiglicerydy kwasów tłuszczowych, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, ekstrakt drożdżowy, E101: wit.b2

100g pasztetu wyprodukowano ze 106g mięsa wieprzowego

Produkt może zawierać seler, gorczycę, jaja, mleko (łącznie z laktozą), oraz produkty pochodne.

Termin przydatności do spożycia: 21 dni

Średnia waga opakowania: 1 kg

Temperatura przechowywania: 2-7

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1311 kJ/311kcal
Tłuszcz 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4 g
Węglowodany 3,9 g
w tym cukry 1,0 g
Białko 19 g